Výcvik

Cvičení na tyči pro krásná záda

Přítahy jsou jedním z nejnáročnějších cviků. Nicméně dává skvělé výsledky, pokud jde o nabírání svalové hmoty kolem ramen a zad. Během cvičení se vyplatí změnit způsob přítahů. V závislosti na tom, zda jsou cviky prováděny s podhmatem nebo podhmatem, pracuje jiná skupina svalů.

Cvičení na hrazdě umožňuje zvýšit sílu našeho těla, zřetelně vyrýsovat svaly a zvýšit celkovou kondici těla. Pokud chceme v létě tričko pevně vyplnit, použijte přítahy na hůl s širokým rozestupem rukou tvořícím písmeno V. Při tomto cviku je stimulován k růstu nejširší sval zad.

Určit správný počet opakování může být zpočátku docela obtížné. Proto je dobré nejprve provést test. Měli byste provést co nejvíce opakování. V prvním týdnu tréninku udělejme 30 % našeho maximálního skóre v několika sériích. Postupem času lze počet opakování zvýšit, abyste dosáhli co nejuspokojivějších výsledků.

Jak cvičit na hrazdě?

Lidé, kteří chtějí mít krásně vypracovaná záda a ramena, by se měli rozhodnout pro přítahy na hrazdě. Díky tomuto jednoduchému cvičení, které využívá především váhu vlastního těla, můžete v tričku vypadat skvěle. Nejdůležitější je dobrá technika. Nejlepší je začít tento cvik s dobrým úchopem. Uchopíme tyč na šířku ramen.

Postoj těla by měl být stabilní, proto je nejlepší dívat se přímo před sebe. Lopatky je naopak nutné napínat co nejvědoměji. Nejlepší je tlačit hrudník dopředu. Při vytahování se ho snažte držet co nejblíže tyči. Abyste se nepohupovali, ale získali stabilní polohu, bylo by nejlepší překřížit nohy. Pokud máme v počáteční fázi problém s udržením stabilní polohy, použijte gumičku.

Přítahy na hrazdě lze provádět v intervalech. Při zahájení cvičení s použitím přítahové tyče nikdy nezapomínejte na zahřátí. Dobře připravené svaly vám umožní dosáhnout lepších výsledků. Hodit se bude i vhodný tréninkový plán.

Cvičení na záda

Stále více lékařů doporučuje trénink jako nápravná cvičení pro kulatá nebo vydutá záda, která je často způsobena sedavým způsobem života. Bolavá záda jsou extrémně nepříjemné onemocnění, které lze rychle odstranit. Posilovna je tu od toho, aby vám pomohla, ale ty nejjednodušší cviky s vlastní vahou lze provádět i doma.

Pevná záda jsou klíčovým faktorem v procesu budování svalové hmoty, protože se účastní cviků prováděných na ostatní části svalů. Pevná záda jsou nezbytná a zvednutí brady jsou skvělé cviky na jejich vybudování.

Nejoblíbenějšími cviky na zádové svaly jsou přítahy se širokým úchopem / podhmatem, zvedání činky k hrudníku v sestupu, nošení činky za hlavu vleže na vodorovné lavici a také zvedání trupu vleže na podlaze. Nezapomeňte však po a před tréninkem dělat protahovací cviky, díky kterým budou vaše svaly pružnější a uvolněnější. Je důležité, aby nedošlo ke zranění nebo zranění zad.