Zdraví

Zdravá strava, lepší kvalita života

Kolik lidí můžete denně potkat při nákupu produktů z prodejen rychlého občerstvení? Jistě, to, co jste je dali dohromady, abyste si koupili nějaké hranolky nebo kastrol, mluví za rychlost a poměrně nízkou cenu. Odpovídá však takové rychlé občerstvení vždy tomuto stupni kvality. Rozhodně ne. V tomto případě jde o záležitost, která nehraje až tak velkou roli.

Místo toho, abyste o přestávce v práci znovu zašli do fastfoodu, stojí za to přemýšlet o něčem rozhodně jiném. V tomto případě si můžete vybrat něco úplně jiného. Stojí za to o tom přemýšlet doma. O přípravě svačiny byste se měli rozhodnout sami.

Je to určitě velmi dobrý způsob, jak jíst zdravě a racionálně. Náklady na takovou výživu budou jistě ekonomičtější. Každodenní návštěva baru s rychlým občerstvením nás dokáže vytáhnout z peněženky. Stojí za to strávit těchto 5 nebo 10 minut před prací a připravit si perfektní jídlo k obědu, což je velmi prospěšná volba.

Zdravý život na obrazovce

Televizní programy mají prakticky neomezené možnosti, jak uskutečnit své nejambicióznější snahy. Jako moderátory či moderátory svých pořadů si mohou vybrat známé osobnosti, lidi z titulních stránek, známé sportovce či jiné hvězdy.

To vše s cílem přilákat ještě více lidí před televizory a ještě více vydělat prodejem vysílacího času inzerentům. O úspěšnosti jednotlivých programů nerozhoduje pouze jejich receptura, kvalita dekorací v ateliéru nebo zaměstnání konkrétních lektorů. Především jsou to vhodné předpisy a směrnice, forma jejich přenosu a správný jazyk, které dokážou diváka nejvíce ovlivnit.

Pokud po několika minutách nového programu zjistí, že jazyk používaný ve vidění, aby ho povzbudil ke zdravému životu nebo fyzické aktivitě, je příliš agresivní, impozantní, moderní či staromódní – okamžitě přepne kanál a šance, že někdy dáte programu druhou šanci, klesne na minimum.

Podpora zdravého života

Televize dnes dělá vše, co je v jejích silách, aby co nejvíce diváků povzbudila k fyzické aktivitě a sportu se věnovala na minimum. V první řadě jí pomáhají známé osobnosti a lidé, kteří jsou každý den známí svými dalšími aktivitami.

Autority o tom, proč je zdravé stravování a aktivní život tak důležité, však ne vždy diváka osloví. Zvlášť, jsou-li autoritami sportovci, kteří trénují a dodržují svou raw stravu dlouhá desetiletí, a diváky lidé, kteří nikdy neopustili gauč a neustále jedí to, co je nejrychlejší a nejlevnější v nedalekém obchodě. Televizi, tisk a internet proto stále častěji navštěvují lidé, kteří jsou stejní jako diváci, tedy obyčejní amatéři, kteří se prostě v jednu chvíli svého života rozhodli zcela změnit své návyky.

Není tedy nouze o inspirativní příběhy lidí, kteří před rokem vážili hodně přes sto kilogramů a dnes se jim díky své tvrdohlavosti a sebekázni ve výživě a tréninku podařilo téměř nemožnou věc.