Rady pro sportovní studenty

Aerobní trénink – co to je a proč se vyplatí?

Když začínáme hubnout, je třeba si kromě sestavení a zavedení redukční diety připomenout, že trénink je pro hubnutí stejně důležitý jako správná výživa. V tomto případě se kromě klasického kardio tréninku vyplatí zařadit do tréninkové rutiny i aerobní cvičení, které v kombinaci s kardio tréninkem poskytne úžasné výsledky ve velmi krátké době.

Tato cvičení však mají několik pravidel, kterým bychom se měli přizpůsobit, pokud je chceme správně provádět a získat na oplátku výsledky, které chceme. Prvním z nich je fakt, že musí trvat alespoň 30-40 minut, protože během prvních třiceti minut tréninku se spalují pouze sacharidy, zatímco po této době si tělo sahá do tukových zásob v těle a koneckonců to je to, co tady přichází.

Tempo cvičení by mělo být takové, aby se člověk, který je provádí, nezadýchal a tepová frekvence se minimálně zrychlila. Vyplatí se tyto cviky začlenit do tréninku na hubnutí.

Alternativy ke cvičení v posilovně

Mnoho lidí se vyznačuje velmi slaměnou dychtivostí. Přihlásí se do posilovny, protože chtějí mnohem lepší postavu. Chtějí být také efektivnější a vědí, že systematický trénink jim v tom může pomoci. Bohužel někteří lidé se tréninkem rychle nechají odradit.

Připadají jim nudné a monotónní. Tělocvična je specifickým místem, kde hrají činky prim. Ne každému se to dlouhodobě líbí. Rychle ztrácejí počáteční nadšení a chystají se rozhodnout pro něco úplně jiného. Cvičení se však nevyplatí úplně vzdát, protože v dnešní době se dá najít spousta zajímavých náhrad posilovny.

Jedním z nich je stále oblíbenější crossfit. Hodiny jsou velmi pestré a pokud si někdo stěžuje na nudu, tak ho tam rozhodně neprovází. Musíte si toho být vědomi. Můžete také přejít na cyklistiku a vybírat další a další cíle. Pak bude péče o vlastní postavu také zbavena monotónnosti.

Proč tolik rozlišení selhává?

Určitě každý z vás měl někdy předsevzetí. Lidé obvykle činí taková prohlášení, když jeden kalendářní rok končí a druhý začíná. Ve většině případů se však tato usnesení nestávají skutečnými skutky.

Velmi často lidé prohlašují, že se od nového kalendářního roku přihlásí do posilovny a celkově se o sebe začnou starat. Ale pak tento okamžik odloží a po nějaké době… to vzdají úplně. Proč se tohle děje? Spousta lidí v sebe nevěří. Nemyslí si, že jim cvičení pomůže. Jsou i lidé, kteří hodně pracují a nemají čas pravidelně trénovat.

Ale to není vše. Spousta lidí má také problém s nedostatkem energie. Po náročném dni v práci nemají chuť na cvičení navíc. Důvodů je mnoho. Pokud si však již dáváte předsevzetí, stojí za to je dotáhnout do konce. Prohlášení o vaší vlastní postavě jsou opravdu vhodná, protože stojí za to pečovat o své tělo a stav těla.