Doplňky

Základní doplněk stravy: hořčík

Hořčík je důležitým doplňkem jídel sportovců nebo lidí, kteří se vyznačují zvýšenou fyzickou aktivitou. Hraje významnou roli v našem systému, zlepšuje práci šedých buněk a stabilizuje funkce nervové soustavy. Navíc určuje zásobování buněk a tkání těla energií, zejména nervových buněk v mozku, které jsou vystaveny jejímu nedostatku.

Kromě toho snižuje hyperaktivitu buněk a má uklidňující účinek na tělo. Koncentrace hořčíku v těle se snižuje vlivem některých onemocnění a léků. Lidé, kteří cvičí, jsou ohroženi nedostatkem této složky. Teoreticky by splnění vašich potřeb hořčíku nemělo být problém, protože se nachází v mnoha tekutinách a potravinách (minerální vody, mandle, čokoláda a celozrnné produkty).

Jak se projevuje nedostatek této makroživiny? Nejčastěji se jedná o: závratě a bolesti hlavy, problémy s koncentrací, náhlé svalové stahy, záchvaty úzkosti a úzkosti, záchvaty zrychleného tepu nebo výskyt různých infekcí.

Suplementace ZMA – dobré body

Je prospěšné doplňování stravy sportovce látkami, jako je ZMA? Stále více lidí: hráči, odborníci na výživu, trenéři zdůrazňují, že ano. Vzhledem ke spektru účinku se ZMA doporučuje nejen sportovcům, ale i lidem trpícím chronickou anémií. Co je zahrnuto V první řadě tam najdeme hořčík.

Je zodpovědný za růst svalové hmoty a za inhibici překyselení organismu. To platí zejména po intenzivním tréninku. Další složkou je zinek, který je zodpovědný za metabolismus enzymů. Ovlivňuje také produkci testosteronu. Vitamin B6 se podílí na přeměně bílkovin, tuků a sacharidů – jeho nedostatek může mít za následek narušení fungování organismu.

Je důležité, aby se všechny složky vzájemně posilovaly. Pravidelné používání ZMA prodlužuje práci svalů. Díky tomuto doplňku se tělo mnohem lépe regeneruje. Užívání tohoto léku také pomáhá budovat svalovou hmotu.

Doplněk stravy pro sportovce

Mnoho sportovců, kteří chtějí dosáhnout maximálních výsledků v krátkém čase a zvýšit efektivitu a délku svého tréninku, využívá všemožné doplňky stravy. Velmi jim prospívá rychlý růst svalové tkáně a zlepšení síly samotných svalů. Kromě toho se zlepšuje i odolnost těla vůči únavě, takže můžete cvičit mnohem déle.

Na webu je spousta informací o vyvážené stravě a užívání doplňků, ale pokud vám záleží na svém zdraví a nejste si jisti omezeními a množstvím doplňků, nejjistější je poradit se s lékařem nebo trenérem .

Následky špatné stravy a suplementace mohou být katastrofální a vést k vážnému poškození zdraví. Pokud zaznamenáte příznaky, jako jsou závratě, bolesti hlavy a mdloby, je to znamení, že byste měli urychleně zavolat svému lékaři a přestat užívat stávající doplňky, protože u doplňků by se neměly vyskytovat nežádoucí účinky.