Rady pro sportovní studenty

Správná příprava před tréninkem

Nedostatek správné motivace k práci v posilovně nebo na běžeckém pásu vám velmi často brání v dosahování jakýchkoli výsledků. Nedostatek dostatečné svalové hmoty často účinně odrazuje od vážného zapojení do náročnějšího sportu.

Před zahájením tréninku se proto vyplatí postarat se o správné živiny, které podpoří naše tělo minimálně v prvních týdnech a měsících nabírání hmoty a zlepšování vlastní kondice. Především to, že každodenní strava moderního muže účinně ochuzuje o kvalitní bílkoviny, vitamíny a další mikroelementy, jejichž nedostatek má velmi nepříznivý vliv na tréninkový proces.

Suplementy pro použití před tréninkem jsou proto zaměřeny především na stimulaci energetických procesů, které jsou nezbytné jak pro spalování tuků, tak pro budování nových svalů na jejich místě. Zvláště účinné se v této věci zdají být doplňky bohaté na arginin a citrulin, které silně zvyšují produkci oxidu dusnatého.

Regenerace těla po tréninku

Každá společnost zabývající se živinami pro profesionální i amatérské sportovce má své unikátní metody, jak přistupovat k problematice správné regenerace po cvičení. Správná potréninková příprava může být založena především na myšlence rychlé rekonstrukce poškozených buněk.

K tomuto účelu nejlépe fungují doplňky bohaté na kreatin nebo glutaminová vlákna, která se podílejí na rychlé rekonstrukci pojivových tkání a některých svalových prvků. Jakékoli poškození nebo ztráta svalové hmoty může trvat dny nebo týdny, což brání správnému tréninku, proto se vyplatí postarat se o dostatečnou ochranu svalů, kloubů, šlach a vazů.

Měly by být také zaměřeny na účinné snižování zakyselení ve svalech a mimochodem díky správné podpoře bílkovin a dusíku brzdí katabolický stav a urychlují anabolické procesy. Pokročilejší technologie také přispívají k potréninkové detoxikaci těla tím, že z něj odstraňují volné kyslíkové radikály.

Tyče pro každý trénink

Existuje mnoho způsobů, jak podpořit svůj tréninkový proces. Bez ohledu na to, zda jsme úplní amatéři nebo vášniví profesionálové – měli bychom pamatovat na klíčový význam výživy při dosahování jakýchkoli tréninkových výsledků. V této souvislosti se zdá být velmi důležité zajistit správný přísun všech důležitých mikroživin jako jsou bílkoviny, vitamíny, vápník a sacharidy.

Jedině tak bude možné efektivně budovat svaly a rychleji spalovat tuk při zachování vhodné metabolické aktivity. Na trhu je mnoho produktů, které jsou navrženy tak, aby výrazně usnadnily a urychlily proces výživy sportujícím – energetická tyčinka je jedním z takových řešení. Je ceněný zejména díky svým malým rozměrům, možnosti vzít si ho na téměř jakýkoli trénink a téměř okamžité akci. Můžete ho jíst i za běhu, v nepříznivých podmínkách a stále častěji si můžete vybrat různé příchutě.