Výcvik

Silový trénink

Fitness kluby ze dne na den rostou jako houby po dešti. Tímto poněkud originálním slovem se označují tělocvičny, které poskytují i ​​doplňkové služby přispívající k fyzickému rozvoji našeho těla. Navzdory mnoha novým příležitostem, jak zapracovat na svém těle, čistý silový trénink si neustále získává na popularitě.

Je zde mnoho faktorů. Jedním z nich je přístup ke specializovaným vzdělávacím materiálům. V minulosti byli lidé rychle odrazováni od silového tréninku kvůli četným zraněním nebo nedostatku účinků. Dnes je k dispozici velké množství materiálů, a to jak v knižní podobě, tak v online průvodcích.

Mnoho strongmanů z celého světa provozuje vlastní blogy a internetové kanály, které mohou využívat i začínající adepti. Díky tomu si mohou nejen naplánovat svůj trénink tak, aby dosáhli požadovaných výsledků, ale také se vyhnout zranění, a dokonce se naučit správný jídelníček. Nyní je navíc snadnější přístup k živinám, které byly donedávna ve společnosti považovány za doping.

Moderní trénink

Stále více lidí se rozhoduje začít cvičit. Někteří se rozhodnou běhat, jiní sednou na kolo a další mají zájem o hodiny ve fitness klubu nebo tělocvičně. Existuje mnoho druhů sportovních aktivit, takže si jistě najdete formu cvičení šitou na míru vašim preferencím. Nemusíme se rozhodovat pro oblíbený běh nebo jízdu na kole.

V poslední době se těší stále větší oblibě funkční trénink, crossfit a zumba. Pokud jsme v dobré kondici, určitě můžeme zkusit intenzivnější cvičení. Crossfit je jedním z nich. Krátce po zahájení tréninku zaznamenáme pozitivní změny, jako je nárůst síly a vytrvalosti těla. Časem se ještě zlepšíme.

Zumba naopak osloví lidi, kteří mají spoustu energie a navíc rádi tančí. Tento intenzivní tanec vám umožní rychle shodit přebytečné kilogramy. Posiluje svaly, stejně jako funkční trénink, který navíc zvyšuje vytrvalost a zlepšuje práci kardiovaskulárního systému.

Regenerace po tréninku. Kreatin a glukosamin

Trénink, zejména silový, je pro tělo velmi náročný. Zejména v případě intenzivního tréninku v posilovně musíme zajistit správnou regeneraci svalů. Dobu odpočinku lze napomoci i vhodnou suplementací. Cenné budou zejména přípravky s obsahem kreatinu – známého svalového stavebního materiálu, který výrazně urychluje regeneraci buněk, také zvyšuje svalovou sílu a umožňuje v budoucnu zvýšit intenzitu tréninku.

Velmi důležité je také suplementace přípravky s obsahem glukosaminu. Jde o látku, která je velmi důležitým stavebním kamenem svalů a kloubů. Při jeho užívání je však velmi důležité pravidelně užívat preparáty s glukosaminem – jen tak má tato suplementace smysl. Profesionální praktikanti vědí, že úlohou suplementace těmito dvěma složkami je poskytnout tělu složky, které nejsou vždy schopny je asimilovat z potravy. Navrací tak tělu rovnováhu, podporuje také nervový systém a psychiku.